Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, κ. Ανδρέας Μαρίνος, παρευρέθη στην  πρώτη επίσημη εκδήλωση της ίδρυσης της ACAδIMIA – Ευρωπαϊκή Ακαδημία Εκπαιδευτικών Δημιουργικής και Συμπεριληπτικής Mάθησης – European Teacher Academy for Creative and Inclusive Learning, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 στο Γραφείο του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Στην  εκδήλωση παρευρέθηκαν  Διευθυντές, Σύμβουλοι και εκπαιδευτικοί σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ACAδIMIA  είναι μια από τις 27 Ακαδημίες που ίδρυσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να δημιουργήσει έναν κοινό Ευρωπαϊκό χώρο εκπαίδευσης εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS 2027-ERASMUS-EDU-2022-PEX-TEACH-ACA, ανοίγοντας νέες προοπτικές για ποιοτική επιμόρφωση και πρόσβαση σε σύγχρονες παιδαγωγικές εφαρμογές και προσεγγίσεις. H ACAδIMIA είναι η μοναδική Eυρωπαϊκή Ακαδημία που αφορά τη Δημιουργική και τη Συμπεριληπτική μάθηση.

Συντονιστής  είναι η Action Synergy (Ελλάδα)  και μέλη από 8 χώρες, Πανεπιστήμια και οργανισμοί εκπαίδευσης και πολιτισμού:

University of Leuven UCCl – Βέλγιο

University of Florence – Ιταλία

University Haskoli Island – Ισλανδία

University of Girona – Ισπανία

University Trakia – Βουλγαρία

CENTREDU- Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου – Ελλάδα

WATERPARK MONTESSORI International – Ιρλανδία

IN SITE drama – Ουγγαρία

GeoCamp – Ισλανδία

CCTA Center for Creative Training Association – Βουλγαρία

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση