Η καθηγήτρια του 2ου ΓΕΛ Καλυβίων κα Γεωργία Μπούλιαρη, φυσικός, συμμετείχε στο 12ο Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» (Science on Stage), που φιλοξενήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Clarion στην Πράγα της Τσεχίας, από τις 24 Μαρτίου 2022 έως 27 Μαρτίου 2022. Εκπροσώπησε το σχολείο μας, 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, και παρουσίασε τη δουλειά της μαθητικής ομάδας,της οποίας ήταν συντονίστρια. Η μαθητική ομάδα φέρει το όνομα: «Flash_AA» και τα μέλη της είναι  μαθητές: Β.Βασιλειάδης, Ευ.Κοκκίνης & Κλ.Οσμάνι. Η ομάδα έλαβε μέρος την προηγούμενη χρονιά στον πρώτο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Δημιουργικότητας του Δήμου Σαρωνικού στη θεματική ενότητα «Έξυπνες πόλεις-φθηνή ενέργεια» των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, και απέσπασε το 1ο βραβείο καθώς δημιούργησε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα πρόβλεψης πυρκαγιών και προχώρησε στην υλοποίηση μίας τέτοιας κατασκευής . Επίσης συμμετείχε στους 11ους αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» (Σεπτ.2021) και ως ένα από τα επτά βραβεία συμμετείχε φέτος με την Ελληνική αποστολή στο 12o European Science on Stage 2022. Την Ελληνική αποστολή αποτελούσαν οι βραβευθέντες εκπαιδευτικοί των «11ων Πανελληνίων Αγώνων Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών», ανάμεσα στους οποίους ήταν και η φυσικός του σχολείου μας, κα Γεωργία Μπούλιαρη. 

Μπορείτε να δείτε εδώ την παρουσίαση της δουλειάς της ομάδας του 2ου ΓΕΛ ΚΑΛΥΒΙΩΝ για το European Science on Stage festival 2022 : https://www.youtube.com/watch?v=jA__iVLk9xQ&t=7s Σας επισυνάπτουμε πρόσφατο δελτίο τύπου, αφίσα, φωτογραφίες από το φεστιβάλ στην Τσεχία.

Δημοσίευση της είδησης σε ηλεκτρονικά μέσα: https://newpost.gr/ellada/6242bef9c02c1b3639159c66/diethnis-epityhia-ellinon-kathigiton-fysikon-epistimon

Στην ιστοσελίδα του σχολείου μας μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες λεπτομέρειες.
https://2lyk-kalyv.att.sch.gr/?p=1897

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση