Σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής ανακοίνωσης και σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό, γίνεται γνωστό ότι οι Εξετάσεις Πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ (βασικές δεξιότητες ΤΠΕ), που πρόκειται να διεξαχθούν στο πλαίσιο του έργου για την ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020, προβλέπεται να ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου και να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα κληθούν με νεότερη ανακοίνωση, να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής από την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι, πρόκειται για ψηφιακές εξετάσεις – δοκιμασίες πιστοποίησης που θα λάβουν χώρα σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕΠΙΣ) σε όλη την Ελλάδα, τα οποία είναι κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ).

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ θα έχουν οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, περιλαμβανομένων των εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων. Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τα αντικείμενα της εξέτασης, καθώς και δείγματα δοκιμασιών – ερωτημάτων πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ περιλαμβάνονται εδώ.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η επικείμενη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που δεν διαθέτουν ήδη κωδικούς πρόσβασης σε υποστηρικτικά συστήματα της επιμόρφωσης από προηγούμενη συμμετοχή τους σε ανάλογες διαδικασίες, να ακολουθήσουν από τώρα τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ, για την απόκτηση των κωδικών πρόσβασης  που θα αξιοποιήσουν για την υποβολή της αίτησής τους με την έναρξη της περιόδου αιτήσεων (στις 12 Μαΐου 2022).

Για άμεση και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τα παραπάνω, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την Πύλη Ενημέρωσης του έργου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://e-pimorfosi.cti.gr

όπου διατίθεται πληροφοριακό υλικό, δημοσιεύονται ανακοινώσεις και δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ερωτημάτων στην υπηρεσία υποστήριξης Help Desk του έργου.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση