link   Δραστηριοτήτων

https://youtu.be/O_gME5wcN2Q

Το 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος κατά τα σχολικά  έτη 2020 έως 2023, συμμετέχει  σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα  Erasmus +  για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή με τίτλο: Climateit’sus   μαζί με άλλα 4 σχολεία από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Κροατία.

Διαφορετικές επιστημονικές αναφορές δείχνουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα αφήνει ένα ίχνος εμφανούς καταστροφής στον πλανήτη μας. Η παγκόσμια κλιματική αλλαγή είναι ξεκάθαρη και σίγουρα προκαλείται από ανθρώπινες δραστηριότητες. Η κλιματική αλλαγή προκαλεί ήδη σημαντική ζημιά, καθώς συνεχίζει να  εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για το μέλλον μας.

Επιλέξαμε αυτό το θέμα γιατί  πιστεύουμε ότι η ιδέα και οι στόχοι του έχουν μεγάλη σημασία. Όλοι ζούμε στον ίδιο πλανήτη, αναπνέουμε τον ίδιο αέρα και οι συνέπειες της καταστροφής των οικοσυστημάτων θα μας επηρεάσουν όλους.

Συμμετέχοντας σε αυτό το έργο οι μαθητές/τριες  ευαισθητοποιούνται  για τη σπουδαιότητα της  αειφορίας και τη διατήρηση του οικοσυστήματος.

 Το έργο  αναπτύσσει  την υπευθυνότητα των μαθητών/τριών και την κατανόηση του τι σημαίνει να είσαι ενεργός πολίτης της ΕΕ. Οι εμπλεκόμενοι μαθητές/τριες σε διάφορες δραστηριότητες, βελτιώνουν τις δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας, επίλυσης προβλημάτων, προσαρμοστικότητας, ανεκτικότητας  και εξάσκησης ξένων γλωσσών.

Οι συμμετέχοντες αποτελούν μέλη ομάδων που εκπροσωπούν   το σχολείο μας με διάφορες δραστηριότητες,  όπως δημιουργική γραφή, παρακολούθηση ομιλιών και διαλέξεων για το περιβάλλον από ειδικούς φορείς, εθελοντικές δράσεις ,εκδρομές και κινητικότητες.

Επισκεπτόμενοι άλλες χώρες, οι μαθητές/τριές μας  εξοικειώνονται  με τους διαφορετικούς τρόπους ζωής, κουλτούρες και έθιμα, δημιουργούν νέες φιλίες, αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη, τη δημιουργικότητα, την πρωτοβουλία και κατανοούν ότι είμαστε όλοι συνδεδεμένοι με τη φύση, ανεξάρτητα από το πού ζούμε.

Στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικής σύμπραξης ERASMUS+ ΚΑ2 με τίτλο “Climate It’s Us” φιλοξενήσαμε 27 μαθητές και 10 εκπαιδευτικούς από τα σχολεία εταίρους μας της Κροατίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας.

Πραγματοποιήθηκαν  δραστηριότητες στο σχολείο σχετικές με την θεματική του προγράμματος, επισκέψεις στα αξιοθέατα της περιοχής μας και στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις μαμάδες των παιδιών μας, που μας βοήθησαν  και προσφέραμε μια άψογη φιλοξενία.

H  παιδαγωγική ομάδα

Χαρμάνη Μαρία ΠΕ81   Διευθύντρια

Αναστασοπούλου Ιωάννα ΠΕ04.02 Υποδιευθύντρια

Λεβέντη Ανθούλα   ΠΕ80  Υποδιευθύντρια

Σπυροπούλου Χριστίνα –Αικατερίνη   ΠΕ34 Συντονίστρια προγράμματος ΕRASMUS+

Κοντογιάννη Ελένη   ΠΕ02

Μερτσιώτη Λουίζα ΠΕ03

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση