Χρυσό Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Education Leaders Awards για τις Διεθνείς Συνεργασίες μας!

Είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών του σχολείου μας τα τελευταία χρόνια να υλοποιήσουμε ένα κοινό όραμα. Το όραμα της επικοινωνίας και των συνεργασιών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Το σχολείο μας ανήκει στο Διεθνές Δίκτυο των σχολείων UNESCO και στο Διεθνές Δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων. Έχει αδελφοποιηθεί με σχολείο του Βερολίνου ενώ πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια διαδικτυακές συναντήσεις με σχολείο της Ιαπωνίας. Τα τελευταία τρία χρόνια υλοποίησε 5 ευρωπαϊκά  προγράμματα ERASMUS+ με εταίρους 2 πανεπιστήμια, 8 οργανισμούς, 15 σχολεία από 10 διαφορετικές χώρες.

To βραβείο ανήκει στους μαθητές και στους καθηγητές που εργάζονται σκληρά, με όρεξη και ζήλο για την υλοποίηση των προγραμμάτων. Θα τους δώσει τη δύναμη να συνεχίσουν για ακόμη υψηλότερα επιτεύγματα.

Μέσω των προγραμμάτων οι μαθητές βιώνουν την αίσθηση ότι ανήκουν σε μια παγκόσμια κοινότητα με κοινές αξίες και ευθύνες. Αναπτύσσουν συμπεριφορές ενσυναίσθησης, αλληλεγγύης και σεβασμού́ στη διαφορετικότητα και στην ποικιλομορφία.

Το βραβείο δίνει προστιθέμενη αξία στο έργο των καθηγητών οι οποίοι μέσω των προγραμμάτων εξοικειώνονται με νέες μεθόδους, πρακτικές και ψηφιακά́ εργαλεία, ανταλλάσσουν καλές πρακτικές και καλλιεργούν στους μαθητές τους την ιδέα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας διάστασης της εκπαίδευσης.

Δίνει αξία στο σύνολο του σχολείου και στην καλλιέργεια ενός κοινού οράματος  που θα ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη της δημόσιας εκπαίδευσης και με στόχο την καινοτομία, τις ψηφιακές δεξιότητες, την οικολογική ευαισθητοποίηση, τον σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά και στην ειρηνική συνύπαρξη.

Το βραβείο παρέλαβε η Διευθύντρια του σχολείου μας, κα Περτσινίδου, τη  Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 στην Τελετή Βράβευσης των Education Leaders Awards 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), με την παρουσία της Προέδρου και πρώην Υπουργού Παιδείας, κας Διαμαντοπούλου και των μελών της Κριτικής Επιτροπής που αποτελούνταν από εκπαιδευτικούς, εμπειρογνώμονες, πανεπιστημιακούς και εκπροσώπους εκπαιδευτικών φορέων, οι οποίοι αξιολόγησαν φέτος υποψηφιότητες από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων και επικύρωσαν τους νικητές, σύμφωνα με τις βαθμολογίες που εκείνες είχαν συγκεντρώσει.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και καθηγητές που συνετέλεσαν στην κατάκτηση του Χρυσού Βραβείου!

Θερμές ευχαριστίες στους γονείς που στήριξαν την προσπάθεια, στον Δήμο Παλλήνης αλλά και στο ΥΠΑΙΘ. Θερμές ευχαριστίες στην πρόεδρο της κριτικής επιτροπής και στα μέλη της για την απονομή αυτού του βραβείου για δεύτερη φορά στο σχολείο μας.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση