Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3η Δεκεμβρίου) και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της σχολικής μας κοινότητας αλλά και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, την Πέμπτη 16/11/2023 το ΓΕΛ Αγίου Στεφάνου διοργάνωσε αθλητική δράση γνωριμίας με το παραολυμπιακό άθλημα  του Γκόλμπολ.

Η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής Ανατ. Αττικής Δρ. Αντ. Χριστόδουλο, ο οποίος παρουσίασε αρχικά στους μαθητές του  σχολείου τους βασικούς κανονισμούς του αθλήματος. Στη συνέχεια ακολούθησε το βιωματικό μέρος της δράσης στο Κλειστό Γυμναστήριο του  σχολείου μας. Εκεί υποδεχθήκαμε τον Σύλλογο ΙΩΝΑ GC και συγκεκριμένα τον βοηθό προπονητή Νίκο Ανέστο και τους αθλητές Λαμπρακάκη Γιώργο, Σπυρόπουλο Γιάννη, Σκουρμπούτη Γιάννη και Διγγόλη Σωκράτη. Μετά τον χαιρετισμό της Διευθύντριας του σχολείου μας κας Λουκά, δόθηκε στους μαθητές μας η μοναδική ευκαιρία να παίξουν το Παραολυμπιακό αυτό άθλημα, στο οποίο συμμετέχουν μόνο τυφλοί αθλητές ή αθλητές με μειωμένη όραση. Οι μαθητές/τριες μας έπαιξαν, ως συμπαίκτες  και αντίπαλοι των παικτών της ομάδας του ΙΩΝΑ, στο πλαίσιο προαγωγής μίας κουλτούρας συμπερίληψης, αποδοχής της διαφορετικότητας και εξοικείωσης με την αναπηρία με ένα φυσικό και βιωματικό  τρόπο. Μετά το παιχνίδι τα παιδιά συνομίλησαν με τους αθλητές γύρω από θέματα που σχετίζονται με την αναπηρία και τον Παραολυμπιακό αθλητισμό.

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών στο δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση και στην άθληση, η ενίσχυση της ενσυναίσθησης και η αποδοχή της διαφορετικότητας και της ποικιλομορφίας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:

  1. Πρόεδρος Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Διονύσου
  2. Εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων ΓΕΛ Αγίου Στεφάνου
  3. Η Διευθύντρια Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου

Ευχαριστούμε θερμά τους αθλητές του Συλλόγου ΙΩΝΑ GC Λαμπρακάκη Γιώργο, Σπυρόπουλο Γιάννη, Σκουρμπούτη Γιάννη και Διγγόλη Σωκράτη, τον βοηθό προπονητή Νίκο Ανέστη, καθώς και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φ.Α. Β’ Ανατ. Αττικής & Εύβοιας Αντ. Χριστόδουλο, για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη πραγματοποίηση της δράσης.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση