O Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, κ. Μαρίνος, παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό στην ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Παλλήνης, o οποίος  ως μέλος του Δικτύου UNESCO Global Learning Cities, πραγματοποίησε  για το «Δίκτυο Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO – ASPnet».  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023  στο Δημαρχείο του Γέρακα.

Ο κ. Μαρίνος συνεχάρη τον Δήμο Παλλήνης που μέσω αυτή της διάκρισης θα έχει την ευκαιρία  να ενισχύσει τη συμπεριληπτική μάθηση, τις σύγχρονες τεχνολογίες μάθησης και την κουλτούρα μάθησης σε όλη τη διάρκεια της ζωής, συνδέοντάς τα με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Συνεχάρη επίσης τις καινοτόμες δράσεις των σχολείων που ανήκουν στο  «Δίκτυο Συνεδεμένων Σχολείων της UNESCO – ASPnet», το οποίο αριθμεί 150 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και 12.000 παγκοσμίως και το οποίο προωθεί, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον σεβασμό στο περιβάλλον και στον πολιτισμό, τον σεβασμό της διαφορετικότητας, την ισότητα των φύλων, τη διεθνή αλληλεγγύη, την κοινωνική πρόοδο, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία.

Μετά τις εξαιρετικές παρουσιάσεις των Σχολείων του  Δήμου Παλλήνης  που έχουν ήδη ενταχτεί στο δίκτυο ASPnet, ο κ. Μαρίνος, συμμετείχε στη  Βράβευση Αριστούχων  υποψήφιων Πανελλαδικών εξετάσεων  2023 του Δήμου Παλλήνης.

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απεύθυναν ο κ.  Αθανάσιος Ζούτσος, Δήμαρχος Παλλήνης, η κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCο, η κα Βασιλική Μακρή, Προϊσταμένη Δ/νσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ,η κα Μαίρη Μπιρμπίλη εκπροσωπώντας τον  κ. Κωνσταντίνο  Παπαχρήστο, Διευθυντή,  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και η κα Καλλιόπη Ζινέλη, Αντιδήμαρχος  Περιβαλλοντικής Πολιτικής Δήμου Παλλήνης. 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση