Σας ενημερώνουμε ότι μαθήτριες και μαθητές τηςΓ΄ τάξης  του Γυμνασίου Κερατέας και της Γ΄ τάξης του Λυκείου Κερατέας συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Αποτυπώματα», που έλαβε χώρα την Τετάρτη  22 Νοεμβρίου στο Μουσείο Βορρέ στην Παιανία με πρωτοβουλία του ΣΚΕΠ, του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Εφήβους.

Οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν ήταν:

  1. Ο Κωνσταντίνος, κωφάλαλος λόγω ατυχήματος, δίδαξε στα παιδιά τη γλώσσα των κωφαλάλων
  2. Στο Λαβύρινθο των αισθήσεων οι μαθήτριες και οι μαθητές στερηθήκαν, για λίγο, μία από τις αισθήσεις τους μπαίνοντας στη θέση των Αμεα και αποκτώντας τη σχετική ενσυναίσθηση.
  3. Συνατηθήκαν συμμαθητές μας από τα Εκπαιδευτήρια Καντά και από το Γυμνάσιο Δροσιάς .
  4. Συνδημιουργήσαν με παιδιά και ενήλικες με σύνδρομο DOWN από το Σωματείο Ειδικής Αγωγής Ατόμων με αναπηρία «Παναγία Ευαγγελίστρια»,  τη «Χλόη – Κέντρο διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία»,  το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» και την  «Εστία – Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση» . κατασκευάζοντας όλοι μαζί  μπλουζάκια, κάρτες και πήλινα αντικείμενα.
  5. Έπαίξαν μπότσα.
  6. Παρακολουθήσαμε τη Δήμητρα να τους μιλά με το μοναδικό της τρόπο για τα θέματα των Αμεα, όντας και η ίδια άτομο με Αναπηρία.

Ήταν για τις μαθήτριες και τους μαθητές των δύο σχολείων μια αξέχαστη εμπειρία, ένα μάθημα ζωής, γι’ αυτό εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους ανθρώπους του ΣΚΕΠ

Απότοκο αυτής της εμπειρίας αποτελεί και το βίντεο που συνδημιουργήθηκε με τη συμμετοχή μαθητριών και μαθητών και από τα δύο σχολεία μετά από πρωτοβουλία εκπαιδευτικών αμφοτέρων των σχολείων και συγκεκριμένα των κ. κ. Απόστολου Γαρούφου, ΠΕ02.50, ο οποίος υπηρετεί στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Κερατέας, Παρασκευής Σιδερά, ΠΕ02, η οποία υπηρετεί στο Λύκειο Κερατέας και Γεώργιου Καψούρη, ο οποίος υπηρετεί στο Λύκειο Κερατέας. Και οι τρεις εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τις μαθήτριες και τους μαθητές μας και την περηφάνεια μας για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους γονείς  και κηδεμόνες των παιδιών ας που επέτρεψαν τη βιντεοσκόπηση των παιδιών τους και το διαμοιρασμό του συγκεκριμένου βίντεο.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση