1η επιμορφωτική συνάντηση στο πλαίσιο του Δικτύου

 «ΣΥΝ: Λειτουργώ – Ενεργώ – Δημιουργώ»

«Πώς η παιδαγωγική Freinet ενδυναμώνει τη φωνή των μαθητών» ήταν το θέμα της  πρώτης επιμορφωτικής συνάντησης με εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του Τοπικού Δικτύου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «ΣΥΝ: Λειτουργώ – Ενεργώ – Δημιουργώ», στο 2ο Γυμνάσιο Γλ. Νερών, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, που άνοιξε με επιτυχία την αυλαία των επιμορφωτικών συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του Δικτύου για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Μια συνάντηση με έντονο βιωματικό χαρακτήρα και εστιασμένη σε τρεις τεχνικές: «Τι Νέα;», «Συμβούλιο τάξης», «Ελεύθερο κείμενο». Με την τεχνική «Τι Νέα;», οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες, έκλαψαν,  γέλασαν, αγκαλιάστηκαν. Στο «Συμβούλιο τάξης» εφάρμοσαν τις αρχές της δημοκρατίας και της ισηγορίας, ενώ μέσω του «Ελεύθερου κειμένου» έκαναν δραματοποίηση, χόρεψαν και έφτιαξαν  ένα ολιγόλεπτο σποτάκι για το ραδιόφωνο.

Την συνάντηση καλωσόρισε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και Πρόεδρος  του Δικτύου, κ Μαρίνος. Τη συνάντηση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων ενταγμένων στο Δίκτυο καθώς και οι σύμβουλοι εκπαίδευσης κ. Τσόνιας, κα Αγγελάκη, κα Κολλιοπούλου και ο κ. Παπαναστασίου. Τη συνάντηση συντόνισε η κα Περτσινίδου, Συντονίστρια Σχ. Προγραμμάτων και Δικτύων και γραμματειακή υποστήριξη είχε η κα Σφυράκη από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής.

Θερμές ευχαριστίες στο 2ο Γυμνάσιο Γλ. Νερών για τη φιλοξενία και στις εισηγήτριες, κα Μαθιουδάκη και κα Σπήτα, Φιλόλογοι και Επιμορφώτριες της Παιδαγωγικής Freinet.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση