Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε η  Διαδικτυακή Ημερίδα «Υγρότοποι και Βιοποικιλότητα» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ και Γ’ Αθήνας και Πειραιά.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, κ. Μαρίνος, (διοργανώτρια Διεύθυνση),  ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, κ. Νικολόπουλος, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, κα Μακρή και ο  Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Οι ομιλητές, κα Κατσακιώρη και  Δρ. Φυτώκα, από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων, Δρ. Ζόγκαρης από το ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών)  και κα Τρίγκου από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους, ανέδειξαν τη σημασία των Υγρότοπων, μας ξενάγησαν  στους Υγρότοπους της Αττικής, με έμφαση στο ρέμα της Ραφήνας και τον Υγρότοπο της Αρτέμιδας, μας παρουσίασαν  τα μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, τις ευκαιρίες οικολογικής αποκατάστασής τους, καθώς και την  ορνιθοπανίδα που φιλοξενούν οι Υγρότοποι αυτοί. 

Θερμές ευχαριστίες και   στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς από τις τέσσερις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για την Ημερίδα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση