Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Κορωπίου διακρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ανάμεσα σε 500 συμμετοχές, στον διαγωνισμό του Ιδρύματος Λασκαρίδη «Η Θάλασσα που θέλω να έχω» με το τραγούδι «Το Κύμα» σε στίχους της κας. Σοφίας Μαργίδου, μουσική της κας. Δανάης Μαρίνου και ερμηνεία από την χορωδία του σχολείου: «Μια Ομάδα, μια Φωνή».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ιδρύματος Λασκαρίδη:

Ο 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός του Ιδρύματος, με τίτλο «Η θάλασσα που θέλω να έχω!», ολοκληρώθηκε! Με περισσότερες από 500 συμμετοχές, μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μας έδειξαν πώς αντιλαμβάνονται τη θαλάσσια ρύπανση και ποιο είναι το θαλάσσιο περιβάλλον που ονειρεύονται.

Όπως όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, έτσι και ο μαθητικός διαγωνισμός είχε ως στόχο να παρακινήσει τους μαθητές να συλλογιστούν το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης και να αναζητήσουν λύσεις και τρόπους για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Είναι χαρά μας να ανακοινώνουμε σήμερα τα σχολεία, των οποίων έργα διακρίθηκαν. Συνολικά 20 δημιουργίες ξεχώρισαν λόγω της πρωτοτυπίας τους και της στοχευμένης σύνδεσής τους με το θέμα.

Συγχαρητήρια στους διακριθέντες αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν! Μέσα από τις ζωγραφιές, τις κατασκευές, τα τραγούδια και τα ποιήματά σας μας δείξατε τη θάλασσα που θέλετε να έχετε και είναι ευθύνη όλων μας να τη προσπαθήσουμε να τη διασφαλίσουμε.

Διακρίθηκαν οι συμμετοχές των παρακάτω (με αλφαβητική σειρά):

1. 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων

2. 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

3. 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

4. 4ο Νηπιαγωγείο Ραφήνας

5. 11ο Δημοτικό Σχολέιο Αιγάλεου

6. 15ο Δημοτικό Σχολέιο Σγουρού

7. 15ο Δημοτικό Σχολέιο Σερρών

8. 20ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας

9. Γυμνάσιο Μαγούλας

10. Δημοτικό Συκέων

11. Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Νικολάου

12. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου

13. Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας

14. Εκπαιδευτήρια Μάνεση

15. Ελληνοαλβανικό Γυμνάσιο Κορυτσάς

16. ΕΝΕΕΓΥΛ Κορωπίου, Το κύμα, Τραγούδι

17. Εργαστηριακό Κέντρο, 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου

18. Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη Α.Ε.

19. Μουσικό Σχολείο Δ. Λέσβου/Καλλονή

20. Νηπιαγωγείο Κοίμησης Σερρών

Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι μας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση