Ολοκληρώθηκε το Διαδικτυακό Σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023  σύγχρονα και ασύγχρονα, το οποίο διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, Πειραιά και Ημαθίας με θέμα: «Κυκλική Οικονομία στην πράξη».

Το σεμινάριο απευθυνόταν στους/στις εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί, μέσα από εργαστήρια σε ομάδες, γνώρισαν το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της SciCo, «Κυκλική Οικονομία στην πράξη».  Οι συμμετέχοντες  ευαισθητοποιήθηκαν  αναφορικά με το ζήτημα της διαθεσιμότητας Φυσικών Πόρων, ανακάλυψαν την άμεση σχέση που έχει με την Οικονομία και γνώρισαν τις εναλλακτικές λύσεις που προτείνονται για τη διασφάλισή της, στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας. Παράλληλα εξοικειώθηκαν με εκπαιδευτικές τεχνικές οι οποίες μπορούν να τους βοηθήσουν στην υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο της σχολικής τάξης. Στο τελευταίο μέρος του σεμιναρίου, οι εκπαιδευτικοί σχεδίασαν μια επιχείρηση βασισμένη στις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλική Οικονομία στην πράξη» έχει σχεδιαστεί και συγκροτηθεί με βάση τις κύριες αρχές που διέπουν τη θεωρία και τη μεθοδολογία της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της βιωματικής μάθηση. Ακολουθείται η γενική μεθοδολογία και οι αρχές του DesignThinking, ή αλλιώς Σχεδιαστική Σκέψη, που είναι μία διαδικασία εντοπισμού και επίλυσης πραγματικών προβλημάτων, η οποία, τα τελευταία χρόνια, αξιοποιείται ιδιαίτερα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από την Περιβαλλοντολόγο κα Στελλίνα Κουλουζάκη, την οποία ευχαριστούμε.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση