Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε η  διαδικτυακή Ημερίδα «Περί Βιώσιμης Διατροφής» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ και Α’ Αθήνας και Πειραιά.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, κ. Νικολόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, κ. Μαρίνος, και η κα Μακρή, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας (διοργανώτρια Διεύθυνση).

Στη συνέχεια και για τρεις ώρες, οι ομιλητές πραγματοποιήσαν εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις προκειμένου να καλύψουν τη θεματική της ημερίδας που αφορούσε  τη σχέση της διατροφής με το περιβάλλον και ειδικότερα τη συμβολή των διατροφικών μας συνηθειών, της κατανάλωσης φαγητού και της συσκευασίας τροφίμων στην κλιματική κρίση, αλλά και στην ανάπτυξη του πολιτισμού μας. Την έναρξη έκανε  ο  καθηγητής  Χημείας Τροφίμων του  ΕΚΠΑ, κ. Προεστός με ομιλία που είχε ως θέμα την  «Βιοδραστικά  συστατικά  τροφίμων  και χρήση τους στην παραγωγή καινοτόμων συσκευασιών για την προστασία του περιβάλλοντος». Συνέχισε ο Σύμβουλος  Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών Πειραιά κ. Ιωάννου, ο οποίοςμίλησε για  «Τροφή για σκέψη, όχι για πέταμα», ενώ η Προϊσταμένη ΚΕΠΕΑ Δραπετσώνας, κ.  Φώκου  είχε ως θέμα «Ο ρόλος της διατροφής στην κοινωνική οργάνωση και την ανάπτυξη του πολιτισμού». Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ομιλία  της Συντονίστριας εκπαιδευτικών προγραμμάτων του WWF Ελλάς κας Κουταβά, με θέμα «Βιώσιμη Διατροφή, η υπερδύναμή μας για την κλιματική κρίση».  

Θερμές ευχαριστίες στους ομιλητές και συγχαρητήρια  στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς από τις τέσσερις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για την Ημερίδα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση