Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στους φιλόξενους χώρους του ΓΕΛ Σκάλας Ωρωπού «Μίκης Θεοδωράκης», την Κυριακή 11/09/2022 μουσικοχορευτικό αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο: «Καντήλια αναμμένα οι μνήμες … αναβιώνουν τις αλύτρωτες πατρίδες» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος με την ενεργή συνδρομή του ΓΕΛ Σκάλας Ωρωπού και σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς – πνευματικούς φορείς και τη συμμετοχή πολλών μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας.

Την αισθητικά άρτια παράσταση με τη ζωντανή μουσική, τα χορευτικά συγκροτήματα και τα θεατρικά δρώμενα παρακολούθησαν πάνω από 600 άτομα, που από νωρίς κατέκλεισαν του αύλιους χώρους του σχολείου μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα – άνοιγμα του σχολείου μας στην τοπική κοινωνία. Την εκδήλωση μνήμης τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Μαρίνος Ανδρέας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και της Δημοτικής Αρχής του Ωρωπού και άλλοι επίσημοι.

Η κατά γενική ομολογία εξαιρετική βραδιά που απόλαυσαν εκατοντάδες συμπολίτες μας υπήρξε αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας του σχολείου με τις τοπικές εκκλησιαστικές αρχές, εντατικής και από κοινού προετοιμασίας με τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς και των αμέτρητων ωρών εθελοντικής προσφοράς πολλών ανθρώπων, τους οποίους ευχαριστούμε εκ μέσης καρδίας.

Το υπέροχο αποτέλεσμα της κοινής αυτής προσπάθειας και η θετικότατη ανταπόκριση τόσων συμπολιτών μας σε αυτή αποτελεί για το ΓΕΛ Σκάλας Ωρωπού «Μίκης Θεοδωράκης» ισχυρά παρακαταθήκη συνεργασιών και έναυσμα για τον οραματισμό και την υλοποίηση νέων πρωτοβουλιών στο εγγύς μέλλον.

Αλέξανδρος Γαλανόπουλος

Διευθυντής ΓΕΛ Σκάλας Ωρωπού «Μίκης Θεοδωράκης»

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση